egy csokor ingatlan

Ingatlan téma

Ingatlanok

Egyéb linkek

Ingatlan információk

Hasznos információk, érdekességek az ingatlanok világából. A legjobb ingatlanos írások gyűjteménye.

ingatlan

Címkék

235 (1) adásvétel (1) ajánlattétel (1) albérlet (1) árfolyam csökkenés (1) árverés (1) árverezés (2) befektetés (1) bérbeadás (1) bontás (1) budapesti lakásmaffia (1) celebek (1) csal (1) csalás (2) csaló (1) cseh (1) diák (1) donald trump (1) dubai (1) edbusy (1) elad (1) eladás (1) eladó (2) építési engedély (1) építkezés (1) érdekesség (1) érdekes történet (1) erősödik (1) euro (1) euró (1) florida (1) főbűn (1) forint (1) forint erősödés (1) fotó (1) gáz (1) gázáremelés (1) hellókarácsony (1) hiba (1) hír (1) hitel (2) hitelválság (1) idegesítő (1) illeték (1) illetéktörvény (1) ingatlan (12) ingatlanjogász (1) ingatlanközvetítő (1) ingatlanos (1) ingatlanpiac (3) ingatlanprojekt (1) ingatlan befektetés (1) ingatlan bérbeadás (1) katasztrófaturizmus (1) kiadó lakás (1) lakás (15) lakásárverezés (1) lakáshitel (1) lakáslízing (1) lakásmaffia (1) lakáspiac (1) lakásszerzés (1) lakásvásárlás (2) lakás árverezés (1) lakás bérlés (2) lakás eladás (1) lakás kiadás (1) lakosság (1) lízing (1) lízingkonstrukció (1) lízingszerződés (1) luxus (2) nyomozás (1) önkormányzati lakás (1) otp (1) palm jumeriah (1) panel (1) pénzügyi cég (1) problémák (1) rekord (1) szezon (1) szingli (1) szomszéd (1) tipp (1) tulajdoni lap (1) uborkaszezon (2) v. kerületi (1) vásárlás (2) vásárol (1) vesz (1) visszterhes vagyonátruházási illeték (1) önkormányzati lakások (1) Címkefelhő

600 milliót csalt ki a budapesti lakásmaffia

2008.06.25. 14:37 | Ingatlanos | Szólj hozzá!

Címkék: ingatlan csalás csal budapesti lakásmaffia önkormányzati lakás

Független Hírügynökség

A bűnözők hamisított papírokkal hitették el, hogy cégük és az V. kerületi önkormányzat között szerződés van belvárosi lakások eladására.

Az ügy kapcsán három embert vettek őrizetbe még márciusban, kettőjüket előzetes letartóztatásba is helyezték. Több mint száz becsapott embert hallgatott ki eddig a rendőrség.

A Blikk pénteki számában írt arról, hogy csalók olcsón adnának el V. kerületi önkormányzati lakásokat. Az adás-vételre az önkormányzattal kötött hivatalosnak tűnő szerződéseken Rogán Antal polgármester hamisított aláírása szerepel. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a belvárosi lakásmaffia ügyében az önkormányzat feljelentése alapján már február óta nyomoznak.

Eddig az derült ki, hogy egy nő egy cég képviselőjeként a leendő lakásvásárlókkal és bérlőkkel 2007 ősze óta kötött hamis szerződéseket. A szerződések szerint a vásárlók megbízzák a céget, hogy az önkormányzat pályázatra kiírt ingatlanai között keressen megfelelőeket, készítsék el a pályázati anyagot és az nyújtsák be az önkormányzatnak. A lakásokat bérelni lehetett és később az önkormányzat döntésétől függően megvásárolhatták volna azokat. A vásárlóknak a cég és az önkormányzat közötti megállapodási szerződést mutattak, és közjegyző előtt tett, önkormányzati fejléccel ellátott nyilatkozatot és titoktartási nyilatkozatot írattak alá. Ezután különböző nagyságrendű összegeket vettek át tőlük pályázati díj, sikerdíj és bérleti díj jogcímen, a jelenlegi adatok szerint összesen körülbelül 600 millió forintot.

A leendő bérlők és vásárlók nem nézhették meg az általuk kiválasztott lakást, azok pontos címe egyébként sem volt feltüntetve sehol. A nyomozók eddigi megállapításai szerint a Belváros-Lipótvárosi önkormányzat nem adott megbízást a tulajdonában lévő ingatlanok bérleti, illetve tulajdonjogának pályáztatására, vagy eladására. Az önkormányzat egyáltalán nem állt semmilyen kapcsolatban a céggel, sem az azóta elfogott három gyanúsítottal. a kínált lakások egyébként fiktív címek voltak, a bemutatott és az önkormányzat képviseletében aláírt dokumentumok pedig hamisítványok.

Az ügynek három gyanúsítottja van: a céget képviselő nő, az önkormányzat nevében aláíró férfi már március vége óta előzetesben van. Márciusban elfogtak egy másik férfit is, ő közvetítői szerepet játszott. A nyomozók eddig több mint száz becsapott vásárlót hallgattak meg. Házkutatást tartottak a vállalkozás irodáiban, ahol a leendő vásárlókkal, bérlőkkel kapcsolatos iratokat, illetve önkormányzati fejléces, valótlan tartalmú iratokat foglaltak le.

Az ügyben még 70 embert kell meghallgatni és tart még a kirendelt igazságügyi informatikai, pszichológus és igazságügyi írásszakértő munkája is.
 

Forrás: http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/600_milliot_csalt_ki_a_budapesti_lakasmaffia/2061517/

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlaninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr1538839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása