Ingatlan információk

Hasznos információk, érdekességek az ingatlanok világából. A legjobb ingatlanos írások gyűjteménye.

ingatlan

Címkék

235 (1) adásvétel (1) ajánlattétel (1) albérlet (1) árfolyam csökkenés (1) árverés (1) árverezés (2) befektetés (1) bérbeadás (1) bontás (1) budapesti lakásmaffia (1) celebek (1) csal (1) csalás (2) csaló (1) cseh (1) diák (1) donald trump (1) dubai (1) edbusy (1) elad (1) eladás (1) eladó (2) építési engedély (1) építkezés (1) érdekesség (1) érdekes történet (1) erősödik (1) euro (1) euró (1) florida (1) főbűn (1) forint (1) forint erősödés (1) fotó (1) gáz (1) gázáremelés (1) hellókarácsony (1) hiba (1) hír (1) hitel (2) hitelválság (1) idegesítő (1) illeték (1) illetéktörvény (1) ingatlan (12) ingatlanjogász (1) ingatlanközvetítő (1) ingatlanos (1) ingatlanpiac (3) ingatlanprojekt (1) ingatlan befektetés (1) ingatlan bérbeadás (1) katasztrófaturizmus (1) kiadó lakás (1) lakás (15) lakásárverezés (1) lakáshitel (1) lakáslízing (1) lakásmaffia (1) lakáspiac (1) lakásszerzés (1) lakásvásárlás (2) lakás árverezés (1) lakás bérlés (2) lakás eladás (1) lakás kiadás (1) lakosság (1) lízing (1) lízingkonstrukció (1) lízingszerződés (1) luxus (2) nyomozás (1) önkormányzati lakás (1) otp (1) palm jumeriah (1) panel (1) pénzügyi cég (1) problémák (1) rekord (1) szezon (1) szingli (1) szomszéd (1) tipp (1) tulajdoni lap (1) uborkaszezon (2) v. kerületi (1) vásárlás (2) vásárol (1) vesz (1) visszterhes vagyonátruházási illeték (1) önkormányzati lakások (1) Címkefelhő

8+1 durva hiba, amit soha ne kövess el

2008.06.28. 09:23 | Ingatlanos | Szólj hozzá!

Címkék: hiba tipp lakás lakásvásárlás elad vesz

Ha lakást veszel, vagy eladsz...

Ahány ember, annyi hibát követett már el lakásvásárláskor. Összegyűjtöttük a legdurvábbakat, hogy te ne ess csapdába!

Utólag mindig könnyű okosnak lenni, ráadásul bizonyára mindenki került már olyan helyzetbe, hogy fizetnie kellett a tanulópénzt. Javasoljuk, ez az összeg ingatlanvásárlás és -eladás esetén minimális legyen! Éppen ezért összeállítottuk a listát a legnagyobb baklövésekről, hogy ha már mi és más igen, te ne követhesd el őket!

1. hiba: Házat venni pusztán a dekoráció miatt

Különösen a hölgyek hajlamosak a megérzéseikre hagyatkozni, és elfelejteni a tényt: a belső díszítés elvétve jár együtt a házzal.

A ház szó szerint a keret, a csontváz. Ötleteket természetesen lophatsz, de egy Renoir-kép nem jár együtt az ingatlannal, sem azok az édes selyemstólák a fotel szélén...

2. hiba: Ha a leendő vevő nehezen jut el a házig

Amikor a leendő vevők háztűznézőbe jönnek, bátran aggódj amiatt, hogy könnyedén odatalálnak-e hozzád. Hinnéd vagy sem, a leendő vásárlók nagy részét elkedvetleníti, ha elmegy az idő a parkolóhely keresgélésével, vagy ha csak nagy nehézségek árán jutnak fel a hatodik emeletre. Amennyiben tehát vevőket vársz, gondoskodj arról is, hogy minden flottul menjen. Ebben is legyél ötletes!

3. hiba: A szomszédok figyelmen kívül hagyása

Nagy hiba nem utánanézni a szomszédoknak! Mi van, ha hangosak vagy zűrösek? Éppen ezért ellenőrizd a környéket, a hangulatot! Kérdezősködj, hogy milyen a közösségi szellem, hiszen ne felejtsd el, hogy nemcsak házat vagy lakást veszel, hanem grátisz kapsz hozzá miliőt is!

4. hiba: Tukmálni

Miért hiba? Mert feltűnő, hogy olyannyira meg akarsz szabadulni a háztól. Mert ha annyira jó, miért költözöl el?

Javasoljuk, hogy csak mellékesen mondj lényegtelennek tűnő, de hasznos és biztató információkat, illetve pontosan válaszolj a kérdésekre! Túl sok adalékinformáció, és a ház a nyakadon marad...

5. hiba: Tavaszig várni az eladással

Kétségtelen, hogy a természettel együtt általában az ingatlanpiac is felvirágzik tavasszal, ez azonban még korántsem jelenti azt, hogy az emberek az év 365 napján csak ekkor keresnének új otthont.

6. hiba: Ha túlbecsülöd a keretedet

Jó dolog, hogy kapsz hitelt a banktól, kérdés azonban, hogy a meglévő havi kiadásaid mellett tudod-e a részleteket is fedezni.

Érdemes úgy számolni, hogy a számládon legyen minimum 6 hónapnyi összeg a részleteket illetően tartalékban arra az esetre, ha bármi extra kiadás beütne.

7. hiba: A különféle hasznos marketingeszközöket mellőzni

Ne elégedj meg azzal, hogy pusztán hirdeted a házadat, hanem inkább válogass a marketingeszközök között! Beszélj az ingatlanügynökkel, és érdeklődj a profi megoldásokról. Egy virtuális túra a lakásban vagy egy online fotóalbum sokat dobhat például az érdeklődők számán.

Ezen kívül azonban ne feledkezz meg a ház külleméről sem! Ez fontos, a legtöbb interaktív videó tévesen ugyanis rögtön belülről indít!

8. hiba: A viszonteladást elvetni

Miért ne vásárolnál meg potom pénzért egy házat vagy lakást, újítanád fel, és adnád el sokszorosáért? Már most szólunk, hogy az ingatlanpiac világa a sakkra hasonlít. Gondolkodj két-három lépéssel előre! Amennyiben a belvárosban van lakásod, újíttasd fel úgy, hogy minimális befektetéssel könnyedén át lehessen alakítani irodává. Hirdetesd eleve úgy: irodának tökéletes. Háromszoros árat utalnak majd a számládra!

+tipp:

Ne tekintsd részvénypiacnak az ingatlanpiacot! Az ingatlanpiac élénkülését egyesek hajlamosak a tőzsdéhez hasonlítani, holott az előbbi erősen hosszú távú hozzáállást igényel.

Forrás: http://femina.hu/otthon/legnagyobb_hibak_lakasvasarlas

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlaninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr68539035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása