Ingatlan információk

Hasznos információk, érdekességek az ingatlanok világából. A legjobb ingatlanos írások gyűjteménye.

ingatlan

Címkék

235 (1) adásvétel (1) ajánlattétel (1) albérlet (1) árfolyam csökkenés (1) árverés (1) árverezés (2) befektetés (1) bérbeadás (1) bontás (1) budapesti lakásmaffia (1) celebek (1) csal (1) csalás (2) csaló (1) cseh (1) diák (1) donald trump (1) dubai (1) edbusy (1) elad (1) eladás (1) eladó (2) építési engedély (1) építkezés (1) érdekesség (1) érdekes történet (1) erősödik (1) euro (1) euró (1) florida (1) főbűn (1) forint (1) forint erősödés (1) fotó (1) gáz (1) gázáremelés (1) hellókarácsony (1) hiba (1) hír (1) hitel (2) hitelválság (1) idegesítő (1) illeték (1) illetéktörvény (1) ingatlan (12) ingatlanjogász (1) ingatlanközvetítő (1) ingatlanos (1) ingatlanpiac (3) ingatlanprojekt (1) ingatlan befektetés (1) ingatlan bérbeadás (1) katasztrófaturizmus (1) kiadó lakás (1) lakás (15) lakásárverezés (1) lakáshitel (1) lakáslízing (1) lakásmaffia (1) lakáspiac (1) lakásszerzés (1) lakásvásárlás (2) lakás árverezés (1) lakás bérlés (2) lakás eladás (1) lakás kiadás (1) lakosság (1) lízing (1) lízingkonstrukció (1) lízingszerződés (1) luxus (2) nyomozás (1) önkormányzati lakás (1) otp (1) palm jumeriah (1) panel (1) pénzügyi cég (1) problémák (1) rekord (1) szezon (1) szingli (1) szomszéd (1) tipp (1) tulajdoni lap (1) uborkaszezon (2) v. kerületi (1) vásárlás (2) vásárol (1) vesz (1) visszterhes vagyonátruházási illeték (1) önkormányzati lakások (1) Címkefelhő

Ajánlattétel

2008.07.15. 09:16 | Ingatlanos | Szólj hozzá!

Címkék: ingatlan ajánlattétel

 

Ajánlattétel

 

Megtalálta álmai otthonát! Készen áll arra, hogy megtegye az első komoly lépést a vásárlás vesszőfutásában - ajánlatot akar tenni. Kezdődjék hát a tárgyalás.

  • Mennyit ajánl fel?
  • Az ajánlat benyújtása
  • Az előnyök kiemelése

 

Mennyit ajánl fel?

A válasz attól függ, hogy mennyit hajlandó fizetni, és mennyit hajlandó az eladó elfogadni. Az ajánlat megtétele előtt el kell döntenie:

  • A legalacsonyabb összeget, amelyet fel akar ajánlani
  • A legmagasabb összeget, amelyet hajlandó fizetni az ingatlanért

 

Utána mérlegelnie kell az összes többi változót:

  • A kért árat.
  • Azt az összeget, amelyre az ingatlant felértékelték.
  • Az ingatlan iránti érdeklődést.              
              Ha az ingatlant csak a közelmúltban kezdték el árusítani, akkor nagy lehet az érdeklődés.
              Ha már régóta árulják, akkor jobbak az esélyek az alkudozásra
  • Az eladó körülményei - az eladónak adott időpontig el kell költöznie? Már megvásárolt-e egy másik ingatlant, amelybe be akar költözni?
  • Mennyire biztos ön saját ajánlatának szilárdságában és tárgyalási képességeiben?
  • Mennyit hajlandó felajánlani és szeret-e alkudozni?

 

Az ajánlat benyújtása

Az ajánlat benyújtásának legegyszerűbb módja az, hogy közvetlenül az ügynököt hívja fel. A szóbeli ajánlat jogilag semmire sem kötelez. Ha az ügynök azt kéri, hogy foglalják írásba az ajánlatot, akkor feltétlenül írassa rá minden ezzel kapcsolatos dokumentumra:

    "Előzetes ajánlat, nem hivatalos ajánlattétel"

Ellenkező esetben ajánlata vételi szándék közléseként lényegében jogilag kötelező érvényű, és az lehet a vége, hogy meg kell vennie egy házat, amit végeredményben nem is akar.

 

Az ajánlat megtétele során az ügynök feltesz néhány kérdést, például:

  • Az árnak hány százalékát kell jelzálogkölcsönből fizetnie?
  • Mennyi időn belül kell költöznie?
  • Vannak-e más, függőben lévő ajánlatai?
  • Előbb el kell-e adnia a saját ingatlanát?

 

Ez megkönnyíti az ügynök számára annak eldöntését, valóban képes-e megvásárolni az ingatlant. Közölnie kell az ön helyzetét az eladóval. Ez döntő tényező lehet, ha az ingatlan iránt nagy az érdeklődés.

Annak ellenére, hogy az ügynök közvetítőként vesz részt a tárgyalásokban, végeredményben az eladó nevében lép fel, ami egy nyilvánvaló törekvést jelent a magasabb ár elérésére, de azért a reális áron történő megegyezésre legalább annyira.


Az előnyök kiemelése

Amikor megteszi ajánlatát az eladónak, hangsúlyozza ki pozitív vásárlói tulajdonságait. Az eladók általában előnyben részesítik azokat a vásárlókat, akiknek ajánlata nem függ külső tényezőktől (például attól, hogy sikerül-e eladnia jelenlegi otthonát, megkapja-e a jelzálogkölcsönt stb.), azokkal szemben, akiknek a keze pénzügyi korlátok miatt meg van kötve.

  • Az első ingatlanjukat megvásárló jelentkezők pozíciója nagyon erős. Az ő kezük nincs megkötve, és így azonnal beköltözhetnek, mihelyt az eladó kiköltözik.
  • Ha előzetesen elintézi a jelzálogkölcsönt, ezzel nagyon lerövidítheti a vásárlás folyamatát. Erősen befolyásoló tényező lehet az eladó számára.
  • Ha készpénzzel fizet a házért, és nem kell várnia a jelzálogkölcsön jóváhagyására, ez szintén előnyös.
  • Ha nem akar azonnal beköltözni, ezzel szabadabb mozgásteret enged a tulajdonosnak a kiköltözése megszervezéséhez, ami szintén kedvezően hathat alkupozíciójára
  • Az alku során inkább hangsúlyozza az Ön pozitív vásárlói jellemzőit, ne az ingatlan esetleges hibáit sorolja, mert ezzel az érzelmileg kötődő tulajdonosokat megsértheti és ronthatja saját pozícióját.

 

Forrás: http://www.e-otthon.hu/cikk.php?CID=47

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlaninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr35561928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása