egy csokor ingatlan

Ingatlan téma

Ingatlanok

Egyéb linkek

Ingatlan információk

Hasznos információk, érdekességek az ingatlanok világából. A legjobb ingatlanos írások gyűjteménye.

ingatlan

Címkék

235 (1) adásvétel (1) ajánlattétel (1) albérlet (1) árfolyam csökkenés (1) árverés (1) árverezés (2) befektetés (1) bérbeadás (1) bontás (1) budapesti lakásmaffia (1) celebek (1) csal (1) csalás (2) csaló (1) cseh (1) diák (1) donald trump (1) dubai (1) edbusy (1) elad (1) eladás (1) eladó (2) építési engedély (1) építkezés (1) érdekesség (1) érdekes történet (1) erősödik (1) euro (1) euró (1) florida (1) főbűn (1) forint (1) forint erősödés (1) fotó (1) gáz (1) gázáremelés (1) hellókarácsony (1) hiba (1) hír (1) hitel (2) hitelválság (1) idegesítő (1) illeték (1) illetéktörvény (1) ingatlan (12) ingatlanjogász (1) ingatlanközvetítő (1) ingatlanos (1) ingatlanpiac (3) ingatlanprojekt (1) ingatlan befektetés (1) ingatlan bérbeadás (1) katasztrófaturizmus (1) kiadó lakás (1) lakás (15) lakásárverezés (1) lakáshitel (1) lakáslízing (1) lakásmaffia (1) lakáspiac (1) lakásszerzés (1) lakásvásárlás (2) lakás árverezés (1) lakás bérlés (2) lakás eladás (1) lakás kiadás (1) lakosság (1) lízing (1) lízingkonstrukció (1) lízingszerződés (1) luxus (2) nyomozás (1) önkormányzati lakás (1) otp (1) palm jumeriah (1) panel (1) pénzügyi cég (1) problémák (1) rekord (1) szezon (1) szingli (1) szomszéd (1) tipp (1) tulajdoni lap (1) uborkaszezon (2) v. kerületi (1) vásárlás (2) vásárol (1) vesz (1) visszterhes vagyonátruházási illeték (1) önkormányzati lakások (1) Címkefelhő

Béna ingatlanos

2008.08.10. 09:20 | Ingatlanos | Szólj hozzá!

Címkék: lakás ingatlanközvetítő ingatlanos

 

Béna ingatlanos

 

Úgy alakult, hogy egy érdeklődőnknek egy másik ingatlaniroda lakását mutattam ma este. Előzetesen erre már napközben felkészülök: egyeztetek ingatlanos kollégával, visszahív, én visszahívom, majd közli, hogy csak nagyon óvatosan lehet az eladóval bánni, mert idős, mozgássérült hölgyről van szó, akinek még az is problémát jelent, hogy kinyissa a bejárati kaput. Mondom, ez nem gond, kulcsom van a kapubejárathoz. Hallom a telefon másik felében a mély és döbbent csendet. (Ingatlanos kolléga már megint tanult valamit - tőlem!) Az ingatlanos kolléga - akinek egyébként a kéthetente megjelenős kerületi újságban állandó rovata van, ahol a saját fotóját is közzéteszik - meg akar győzni arról, hogy a vevőt nem kell kísérnem, elég ha odaküldöm a kérdéses társasházhoz. Mivel a vevőinknek lakást szeretnénk eladni, érthető, hogy ebbe nem megyek bele - és lezárom a válaszadást azzal, hogy kedves kolléga nekem van kulcsom a kapubejárathoz, ha nem megyek, hogyan fognak bejutni? Ez meggyőzte. Abban maradunk, hogy este 7-kor a ház előtt találkozunk.

Kolléga dicséretére legyen mondva, a megbeszélt időpont előtt 10 perccel már a helyszínen volt - ezt onnan tudom ilyen pontosan, hogy a vevővel mi is ott voltunk, tehát nem kellett a kollégára várni. A kolléga egyébként egy kiöregedett macsó, hatalmas elálló fülekkel és vállig érő hajjal, farmerben, mezítláb és bőrpapucsban. A szokásos mappa és megtekintési papír nélkül megjelenő kolléga az első perctől láthatóan le akarja nyúlni a vevőmet, udvarol neki, bájolog, én a háttérben maradok, és csak mosolygok, mi lesz még ebből...?

Bejutunk a házba (a kapukulcsommal) ingatlanos kolléga megy elől a földszinti folyosón a lakás felé, de akkora bunkó, hogy a szomszédba csönget be, és elvicceskedve kér elnézést, úgy tesz, mintha a szomszéd jó barátja lenne - iszonyú kínos az egész. A szomszéd csak néz, mire végre kinyögi a kolléga, hogy az Ilonka nénihez jöttünk. A szomszéd jó fej, van kulcsa a néni lakásához, ő enged be minket.

A lakás belülről: atomtámadás után, átható pisiszag terjeng minden helyiségben, a néni tényleg nagyon idős, és valóban mozgásképtelen. Viszont a lakásban mindent fel kell újítani. 8,2 M Ft az eladási ár. Érdeklődő vevő még csak ajánlatot sem akar tenni a lakásra, így ingatlanos kolléga kínjában, tesz egy ajánlatot Ilonka nénire nézve: 7,7 M Ft. Ilonka néni szegény még süket is, egyre csak mondogatja, hogy a két fia Németországban él, mikor akar költözni az érdeklődő? Mivel egyenlőre erről még szó sincs, ingatlanos kolléga a helyzet magaslatán van láthatólag, én és az érdeklődő ekkor már háttal farolunk is ki a lakásból, mert az orrfacsaró bűz (+ a meleg!) elviselhetetlen.

A ház előtt még ingatlanos kolléga tesz egy-két erőltetett próbálkozást a vevő meggyőzésére, hiába. Összenézünk a vevővel és mindketten levonjuk a konzekvenciát: ez az ingatlanos kolléga nem tud eladni. Elbúcsúzunk és továbbmegyünk, mert a következő helyszínre időre megyünk.

 

Forrás: http://ingatlaniroda.freeblog.hu/archives/2006/07/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlaninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr44561815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása