egy csokor ingatlan

Ingatlan téma

Ingatlanok

Egyéb linkek

Ingatlan információk

Hasznos információk, érdekességek az ingatlanok világából. A legjobb ingatlanos írások gyűjteménye.

ingatlan

Címkék

235 (1) adásvétel (1) ajánlattétel (1) albérlet (1) árfolyam csökkenés (1) árverés (1) árverezés (2) befektetés (1) bérbeadás (1) bontás (1) budapesti lakásmaffia (1) celebek (1) csal (1) csalás (2) csaló (1) cseh (1) diák (1) donald trump (1) dubai (1) edbusy (1) elad (1) eladás (1) eladó (2) építési engedély (1) építkezés (1) érdekesség (1) érdekes történet (1) erősödik (1) euro (1) euró (1) florida (1) főbűn (1) forint (1) forint erősödés (1) fotó (1) gáz (1) gázáremelés (1) hellókarácsony (1) hiba (1) hír (1) hitel (2) hitelválság (1) idegesítő (1) illeték (1) illetéktörvény (1) ingatlan (12) ingatlanjogász (1) ingatlanközvetítő (1) ingatlanos (1) ingatlanpiac (3) ingatlanprojekt (1) ingatlan befektetés (1) ingatlan bérbeadás (1) katasztrófaturizmus (1) kiadó lakás (1) lakás (15) lakásárverezés (1) lakáshitel (1) lakáslízing (1) lakásmaffia (1) lakáspiac (1) lakásszerzés (1) lakásvásárlás (2) lakás árverezés (1) lakás bérlés (2) lakás eladás (1) lakás kiadás (1) lakosság (1) lízing (1) lízingkonstrukció (1) lízingszerződés (1) luxus (2) nyomozás (1) önkormányzati lakás (1) otp (1) palm jumeriah (1) panel (1) pénzügyi cég (1) problémák (1) rekord (1) szezon (1) szingli (1) szomszéd (1) tipp (1) tulajdoni lap (1) uborkaszezon (2) v. kerületi (1) vásárlás (2) vásárol (1) vesz (1) visszterhes vagyonátruházási illeték (1) önkormányzati lakások (1) Címkefelhő

Ingatlanpiaci bakik: balul elsült projektek

2008.12.06. 02:35 | Ingatlanos | Szólj hozzá!

Címkék: ingatlan befektetés ingatlanpiac hellókarácsony ingatlanprojekt

 

Ingatlanpiaci bakik: balul elsült projektek


A közelmúltban tapasztalt kedvezőtlen előzmények következtében az ingatlantulajdonosok már-már lélegzet-visszafojtva nézik a lakáspiac összeomlásával fenyegető híradásokat. Ugyan nem nagy annak a valószínűsége, hogy az elkövetkező egy-két évben mindenki elbukhatja az elmúlt tíz év szárnyalásának az eredményeit, de világszerte találunk elhibázott befektetéseket.

Észak-Korea: Ryugyong Hotel

 

Az észak-koreai kormányon - a csoda mellett - már csak egy külföldi befektető segíthetne, hogy befejezzék a 325 méter magas, piramis alakú épületet. A koreaiak már 750 millió dollárt (116 milliárd forintot) pumpáltak az építkezésbe, de becslések szerint még legalább 330 millió dollárra (51 milliárd forintra) lenne szükség a projekt befejezéséhez. A kommunista kormány kirakat-építkezése már többször is leállt pénzhiány miatt.

Ha elkészülne a beruházás, akkor 350 ezer négyzetméternyi kiadó szobával és hét körbeforgó étteremmel lenne gazdagabb az észak-koreai főváros. Arról nincsenek információk, hogy hány szoba kerül kialakításra és mennyi látogatót várnak az átadást követően.

Spanyolország: tengerparti beruházások

A díszes, színes tájékoztató anyagokból csillogó tengerpart, gyönyörű golfpálya, éttermek és villák csábítják a gyanútlan vásárlókat. A brosúra túl szép, hogy igaz legyen. A legtöbb apartman eladatlan, az építkezések leálltak, az árak mélyrepülésnek indultak.

Több ezer brit szeretett volna ebben az idilli környezetben élni, de a saját Földközi tengerre néző terasz helyett csak a rémálomba illő spanyol ingatlanpiacot bámulhatják. Sokan a tervezőasztalról vásárolták fel az apartmanokat, a piac túlpörgött, a fejlesztések leálltak. Most aki akar, az sem tud szabadulni a sok esetben félkész ingatlantól.


Kína: Dongguani gigapláza

A bevásárlóközpontok nyitása mindenhol nagy üzlet, a befektetők sikereit a plázák egyre növekvő száma bizonyítja. Sajnos nem számolhatnak be jelentős eredményekről a legnagyobb európai plázától négyszer nagyobb kínai gigapláza beruházói.

A gigantikus központ 2005-ben nyitotta meg kapuit, de a tulajdonosok fektettek be dollármilliókat, a bevásárlóközpont kong az ürességtől. Az üzletek minden erőfeszítés ellenére üresek, pedig megtalálható itt a velencei csatornarendszer, a Szent Márk tér és a Diadalív kicsinyített változata is.
 

Ingatag alapok

1974-ben több ezer brit kisbefektető veszítette el minden megtakarított pénzét, amikor az akkori legnagyobb brit ingatlanalap, a Nation Life összeomlott. A társaság akkori vezetőjét nyolc évvel ezelőtt végleg eltiltották a cégvezetéstől, miután egy újabb pénzügyi vállalkozást vitt csődbe.


Füstbe ment befektetés

Barry Gribb, a Bee Gees egyik tagja 1,5 millió dollárt (230 millió forintot) költött a legendás Johnny Cash egykori otthonának a felújítására. Nem lett volna rossz befektetés, de hogy az egyik legszerencsétlenebb lett, az biztos. A három-szintes faház felújítási munkálataiból már csak napok voltak hátra, Gribb már-már maga előtt látta az álomba illő hétvégi házat, amikor egy pusztító tűzvész óriási anyagi és eszmei kárt okozva porig rombolta azt.

Forrás:http://www.dashaus.hu/index.php

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlaninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr70807035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása