egy csokor ingatlan

Ingatlan téma

Ingatlanok

Egyéb linkek

Ingatlan információk

Hasznos információk, érdekességek az ingatlanok világából. A legjobb ingatlanos írások gyűjteménye.

ingatlan

Címkék

235 (1) adásvétel (1) ajánlattétel (1) albérlet (1) árfolyam csökkenés (1) árverés (1) árverezés (2) befektetés (1) bérbeadás (1) bontás (1) budapesti lakásmaffia (1) celebek (1) csal (1) csalás (2) csaló (1) cseh (1) diák (1) donald trump (1) dubai (1) edbusy (1) elad (1) eladás (1) eladó (2) építési engedély (1) építkezés (1) érdekesség (1) érdekes történet (1) erősödik (1) euro (1) euró (1) florida (1) főbűn (1) forint (1) forint erősödés (1) fotó (1) gáz (1) gázáremelés (1) hellókarácsony (1) hiba (1) hír (1) hitel (2) hitelválság (1) idegesítő (1) illeték (1) illetéktörvény (1) ingatlan (12) ingatlanjogász (1) ingatlanközvetítő (1) ingatlanos (1) ingatlanpiac (3) ingatlanprojekt (1) ingatlan befektetés (1) ingatlan bérbeadás (1) katasztrófaturizmus (1) kiadó lakás (1) lakás (15) lakásárverezés (1) lakáshitel (1) lakáslízing (1) lakásmaffia (1) lakáspiac (1) lakásszerzés (1) lakásvásárlás (2) lakás árverezés (1) lakás bérlés (2) lakás eladás (1) lakás kiadás (1) lakosság (1) lízing (1) lízingkonstrukció (1) lízingszerződés (1) luxus (2) nyomozás (1) önkormányzati lakás (1) otp (1) palm jumeriah (1) panel (1) pénzügyi cég (1) problémák (1) rekord (1) szezon (1) szingli (1) szomszéd (1) tipp (1) tulajdoni lap (1) uborkaszezon (2) v. kerületi (1) vásárlás (2) vásárol (1) vesz (1) visszterhes vagyonátruházási illeték (1) önkormányzati lakások (1) Címkefelhő

Morbid eladó

2008.07.18. 09:09 | Ingatlanos | Szólj hozzá!

Címkék: panel lakás eladó

 

Morbid eladó

 

Tegnap felvettünk az adatbázisunkba egy lakást, este fél 8-kor. Keresőink közül legtöbben ilyet keresnek: másfélszobás, világos konyhás, I-IX. emelet között, 8,5 M Ft körül. Mivel a tulajdonos elhunyt (sajnos a lakásban, persze ezt nem kommunikáljuk az érdeklődők felé!), a haszonélvező unokának sürgős lett az eladás.. vagy a pénz.

Szóltam a többieknek is, hogy van egy klassz lakás, adjuk el! Ma délelőtt futottam pár kört, így délutánra 3 potenciális érdeklődővel beszéltem meg időpontot a ház előtti találkozóra.

Miközben úton voltam, hív a 2. számú érdeklődő, hogy bocs, de előbb jönne. Oké, mondom semmi gond, 5 perc és ott vagyok. Mivel nem én vettem fel a lakást tegnap, a tulajdonossal nem sikerült emiatt találkoznom, pedig normálisan előbb felcsengetek hozzá, pár szót váltunk és megkérem, hogy húzza el a függönyöket, tárjon ki minden ablakot, tegyen fel kellemes zenét, virág, gyümölcs legyen az asztalon, stb.

2. számú érdeklődő már ott vár a ház előtt, mire én megérkezem. Bosszant, hogy nem voltam előbb ott, de reménykedem, hogy minden oké lesz. Kaputelefon gombját szerencsére megtalálom elsőre, majdnem végigjátsza a fürelízt, mire bejutunk a házba. Mivel 1. emelet, javaslom a lépcsőt. Folyosó lezárva, az ajtón csipkefüggöny (!), becsöngetek, nagy sokára a folyosó végén közeleg egy fiatal lány.  Úgy tűnik, mintha részeg lenne, vagy drogos, később kiderült - most ébredt fel. (A lánnyal még délelőtt egyeztettem, hogy mikor fogok érkezni, tehát tudhatta, hogy jövök - rosszat sejtek.)

Mivel típuslakásról van szó, érdeklődőm ismeri a beosztást, tetszik neki. Leülünk a nagyszobába, ahol van 3 fotel, mindegyikünknek jut egy. A lány még mindig kómás, alig lehet érteni amit mond, valamit elkezd zagyválni a haszonélvezeti jogáról, amihez be kell mennie a földhivatalba. Persze a függöny behúzva (ma kb. 30 fok volt!), ablakok bezárva. Érdeklődő többször is megpróbálja kinyitni az ablakot, sikertelenül. Csak reménykedem, hogy ugye nincs beszögezve??? Beszélgetünk, a lány ébredezik, de utálatosan viselkedik, húzza a száját mindenre, ha válaszolnia kell.

Érdeklődő kéri, hogy nyissa ki az ablakot. Lány feláll, és egy laza mozdulattal kinyitja, majd vissza is zárja azonnal. Érdeklődő kéri, hogy húzza el a függönyt, hogy milyen a kilátás. Lány feláll, egy mozdulattal elhúzza a sötétítőt és a csipkefüggönyt, majd a következő mozdulattal vissza. Döbbent csend és meleg. Ülünk tovább a fotelben, továbbra is tetszik érdeklődőnek a lakás. Egyszercsak minden átmenet nélkül a lány - akiről időközben kiderül, hogy tanárnő - közli érdeklődővel, hogy ja egyébként pont abban a fotelben ül, ahol a nagyi meghalt. Érdeklődő úgy ugrik fel, mint abban a bizonyos börleszk filmben a szereplő :-)

Még 2 érdeklődőnek mutattam ezek után a lakást, mindkettő a kilátást akarta megcsodálni és az ablakok nyithatóságára volt kíváncsi. Ugyanaz történt, mint fent. És ugyanúgy elmondta a másik 2 érdeklődőnek is, hogy milyen fotelben ül.

KÉTFÉLE ELADÓ LÉTEZIK:

1. Aki EL AKARJA ADNI az ingatlant (motivált eladó),

2. Aki (csak) ÁRULJA - még nem akarja eladni, mert nem sürgős, kivár, stb. (motiválatlan eladó).

 

Forrás: http://ingatlaniroda.freeblog.hu/archives/2006/07/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlaninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr4561794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása