Ingatlan információk

Hasznos információk, érdekességek az ingatlanok világából. A legjobb ingatlanos írások gyűjteménye.

ingatlan

Címkék

235 (1) adásvétel (1) ajánlattétel (1) albérlet (1) árfolyam csökkenés (1) árverés (1) árverezés (2) befektetés (1) bérbeadás (1) bontás (1) budapesti lakásmaffia (1) celebek (1) csal (1) csalás (2) csaló (1) cseh (1) diák (1) donald trump (1) dubai (1) edbusy (1) elad (1) eladás (1) eladó (2) építési engedély (1) építkezés (1) érdekesség (1) érdekes történet (1) erősödik (1) euro (1) euró (1) florida (1) főbűn (1) forint (1) forint erősödés (1) fotó (1) gáz (1) gázáremelés (1) hellókarácsony (1) hiba (1) hír (1) hitel (2) hitelválság (1) idegesítő (1) illeték (1) illetéktörvény (1) ingatlan (12) ingatlanjogász (1) ingatlanközvetítő (1) ingatlanos (1) ingatlanpiac (3) ingatlanprojekt (1) ingatlan befektetés (1) ingatlan bérbeadás (1) katasztrófaturizmus (1) kiadó lakás (1) lakás (15) lakásárverezés (1) lakáshitel (1) lakáslízing (1) lakásmaffia (1) lakáspiac (1) lakásszerzés (1) lakásvásárlás (2) lakás árverezés (1) lakás bérlés (2) lakás eladás (1) lakás kiadás (1) lakosság (1) lízing (1) lízingkonstrukció (1) lízingszerződés (1) luxus (2) nyomozás (1) önkormányzati lakás (1) otp (1) palm jumeriah (1) panel (1) pénzügyi cég (1) problémák (1) rekord (1) szezon (1) szingli (1) szomszéd (1) tipp (1) tulajdoni lap (1) uborkaszezon (2) v. kerületi (1) vásárlás (2) vásárol (1) vesz (1) visszterhes vagyonátruházási illeték (1) önkormányzati lakások (1) Címkefelhő

„Kollektív öngyilkosság” a magyar lakosság hitelmentalitása

2008.07.11. 09:11 | Ingatlanos | Szólj hozzá!

Címkék: ingatlan hitel hitelválság

A magyarországi bankok egyre kockázatosabb ügyfeleknek adnak hitelt, ezért elképzelhető, hogy szerényebb mértékben, de Magyarországon is az amerikai hitelválsághoz hasonló folyamat játszódik le. Fontos azonban, hogy egyre csökkennek tartalékaink: márciusban történt meg az először, hogy a kölcsönök állománya meghaladta a családok összmegtakarítását.

Németh Dávid, az ING makrogazdasági elemzője a lapnak nyilatkozva úgy vélekedett, hogy az első negyedévben a megtakarítások és a hitelfelvételek egyenlegében bekövetkezett változás hosszú távon nem fenntartható. Szerinte az idén fog eldőlni, hogy milyen trend alakul ki hazánkban: eladósodunk-e mint a balti államok, vagy valamelyest mérséklődik a háztartások hitelfelvételi kedve.

Áron G. Papp svájci gazdasági szakértő szerint „kollektív öngyilkosság” a magyar lakosság úgynevezett hitelmentalitása. Szerinte ami most folyik, az minden közgazdasági és józan megfontolásnak ellentmond, nincs rá racionális magyarázat, ennek a vége a lakások vagy az autók elárverezése lesz. A kölcsönfelvevők nem számolnak azzal, hogy a törlesztőrészletek folyamatosan emelkednek.

A források ráadásul egyre drágábbak lesznek a nemzetközi hitelválság hatására, így az Magyarországon is érezteti hatását. A hazai pénzintézetek ugyanis nem itthon, hanem a nemzetközi piacon szerzik be azt a tőkét, amelyet aztán hitelként helyeznek ki. Eközben a hitelkihelyezés is egyre több kockázatot rejt magában, ami tovább emeli a költségeket.

 

Forrás: http://www.ingatlanmagazin.com/4642/Kollektiv_ongyilkossag_a_magyar_lakossag_hitelmentalitasa

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlaninfo.blog.hu/api/trackback/id/tr17549003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása